Het aanbod
van Talent

Iedereen heeft talent


Soms kan het tegen zitten, door een beperking of een probleem dat je tegenkomt in je leven. Door middel van oplossingsgerichte zorg gaat Talent met jou aan de slag om weer te kunnen genieten van je dag, om te kunnen groeien, ontwikkelen en om zelf mee te kunnen doen in jouw eigen omgeving. Dit doen wij samen, en niet alleen, samen met de belangrijke mensen om je heen. Wat bieden wij jou?

Jeugd

Begeleiding thuis

Op zoek naar een individueel, actief en persoonlijk ingedeeld begeleidingstraject? Of zitten jouw ouders met opvoedvragen en zijn ze op zoek naar opvoedondersteuning? Dan kun je terecht bij onze ambulante begeleiding aan huis.

Groepsbegeleiding

Op zoek naar actieve, educatieve en uitdagende groepsactiviteiten, waardoor jouw kind leert om in groepsverband deel te nemen? Dan is onze Participatie onder Groepsbegeleiding Jeugd iets voor hem of haar.

Logeren

Even op adem komen? Even een nachtje weg van thuis en werken aan je sociale vaardigheden? Bekijk het logeeraanbod van Talent.

Wonen - Leefhuis

Is het door welke omstandigheid dan ook, tijdelijk niet mogelijk om thuis te wonen? Wellicht bieden de kleinschalige leefhuizen van Talent een uitkomst.

Wonen - Op jezelf

Soms loopt het leven niet vanzelf en kunnen problemen zo groot zijn dat je niet thuis of op jezelf kunt wonen. Dan biedt woonbegeleiding van Talent uitkomst. Je kunt tijdelijk binnen een van de locaties van Talent wonen of begeleiding bij het wonen in een eigen studio ontvangen.

Volwassenen

Meedoen en aan het werk

Nodig zijn is de sleutel tot geluk. Talent biedt je een zinvolle dag. We leren je vaardigheden ontwikkelen en gebruik te maken van jouw talenten, waardoor ook jij kunt meedoen in de samenleving. Wil jij ook aan het werk?

Wonen in de wijk

Toe aan zelfstandig wonen, maar kun je nog niet helemaal op eigen benen staan? Dan is wonen bij Talent iets voor jou.

Ouderen

Thuiszorg

Als u door ouderdom, ziekte of een beperking niet meer alles zelf kunt en op zoek bent naar ondersteuning gefocust op wat nog wél kan, dan biedt Talent thuiszorg uitkomst. Met onze ouderenzorg bieden we oplossingsgerichte verpleging en verzorging.

Talentino De Greune Luiper

Stadstaverne de Greune Luiper, gelegen aan de Groene Loper in Maastricht, een heerlijke plek voor iedereen. Hier creëren onze talenten de meest bourgondische en ambachtelijke gerechten en worden gasten in de watten gelegd. Onder professionele begeleiding leren onze talenten vaardigheden waardoor ook zij kunnen meedoen en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Keuken Talentino

In de keuken van Talentino bereiden onze talenten heerlijke gerechten. Onze Tupkes en Pottekes zijn door heel Limburg bij verschillende winkels en organisaties te verkrijgen. Wil jij ook genieten van onze ambachtelijke Limburgse gerechten? Lees meer over wat onze Talenten voor jou kunnen betekenen.

Bekkerie Talentino

Een ambachtelijke vlaai of brood, met liefde gemaakt door een van onze Talenten. In de Bekkerie doen talenten ervaring op en gaan ze op een zinvolle manier aan de slag. Ze leren niet alleen het bakkersambacht, maar ze leren ook contact te leggen met klanten en om samen te werken in een team. Onder professionele begeleiding krijgen ze de kans hun eigen talenten te ontwikkelen.

Pop-up store

Binnen onze pop-up store staat zelfstandig werken hoog in het vaandel. Onze talenten krijgen de kans om hun talent volledig zelfstandig in te zetten in een warme, veilige omgeving. Ben je benieuwd naar ons breed scala aan producten die met liefde gemaakt en bereid zijn? Kom dan een kijkje nemen in onze pop-up store.

Werken met Talent

Werken met Talent biedt onze talenten de kans om hun steentje bij te dragen aan ons mooie Limburg. Middels samenwerkingsverbanden met andere zorgaanbieders en gemeenten voeren zij opdrachten uit voor zakelijke klanten en particulieren. De nadruk van de opdrachten ligt op activiteiten in de buitenlucht. Onze talenten zijn echte aanpakkers met groene vingers en onderhouden ook onze tuinen op eigen locatie. Daarnaast beschikt Talent over een ruime werkplaats waar de talenten dagelijks aan de slag gaan in de hout- en metaalbewerking. Alles onder supervisie van professionele werkbegeleiders.

Foodtruck

Een traditionele wijze terugbrengen in een modern jasje: dat is onze Talent Foodtruck. Onze Foodtruck focust zich op een bewust en duurzaam assortiment. Daarmee willen we een moderne twist geven aan een authentiek en laagdrempelig concept. De producten bestaan uit het assortiment wat binnen de Bekkerie gemaakt wordt; vlaai, gebak, brood, koffie to go, vers belegde broodjes etc. Onze talenten zorgen voor een waardevolle ervaring op locatie. Zij gaan samen met de medewerkers letterlijk en figuurlijk aan de bak om dit tot een succes te laten verlopen.

De Abdij van Horn

De Bed en Breakfast Abdij Horn ademt de sfeer van het voormalig klooster uit. Het is de perfecte omgeving om helemaal tot rust te komen. Verblijf in de authentieke kamers, maak gebruik van onze vergaderfaciliteiten of schuif aan in ons restaurant met streekgerechten op de kaart. B&B de Abdij is niet enkel een heerlijke slaapplek in het pittoreske Horn. Vanaf juli 2022 bieden wij in onze B&B een zinvolle dagbesteding aan mensen met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt.

Benieuwd naar wat Talent voor jou kan betekenen?