Wonen - Leefhuis

Het Leefhuis

Jeugd

Is het door welke omstandigheid dan ook, tijdelijk niet mogelijk om thuis te wonen? Wellicht bieden de kleinschalige leefhuizen van Talent een uitkomst.

Voor wie is verblijf in het Leefhuis?

Wat kunnen wij jou bieden?

De leefhuizen van Talent zijn gewone huizen in gewone wijken. Jeugdigen kunnen er (tijdelijk) verblijven met een klein aantal andere jeugdigen.

Er is 24-7 uur per dag begeleiding aanwezig, die helpen je om zo snel mogelijk weer op de rit te zijn. Je gaat naar je eigen school, je eigen sportclub of vereniging, of je eigen bijbaantje. Er is veel aandacht voor je dagritme, we helpen je met persoonlijke verzorging, het ontwikkelen van vaardigheden en het groeien in zelfstandigheid. Alles wat we voor jou doen, doen we samen met jouw netwerk, dit kunnen je ouders zijn, je oma of opa, of iemand anders die belangrijk voor jou is.

In het leefhuis kun je voor langere tijd wonen. Dit kan wanneer je ouders en jij dat willen, het kan ook voorkomen dat de kinderrechter dit heeft bepaald. Er wonen jeugdigen met verschillende leeftijden, interesses en iedereen heeft zijn eigen rugzak.

In de leefhuizen van Talent werken niet alleen begeleiders van Talent. Er zijn ook begeleiders en behandelaren van andere organisaties aanwezig. Op die manier zetten wij op behoefte extra expertise in.

Bekijk al het aanbod voor jeugd

Begeleiding thuis

Groepsbegeleiding

Logeren

Wonen - Op jezelf

Waar vind je ons?

Hoofdkantoor Talent

Kampweg 37b
6247 AR Gronsveld