Meedoen en
aan het werk

Meedoen en aan het werk

Volwassenen

Nodig zijn is de sleutel tot geluk. Talent biedt je een zinvolle dag, we leren je vaardigheden ontwikkelen en gebruik te maken van jouw talenten, waardoor ook jij kunt meedoen in de samenleving.

Voor wie is dagbesteding van Talent?

Wat kunnen wij jou bieden?

Talent biedt arbeidsmatige dagbesteding. Iedereen kan namelijk een steentje bijdragen aan een arbeidsproces. Je kunt bij ons aan de slag in een van onze horecaconcepten genaamd Talentino. Daarnaast hebben wij een groenvoorziening, facilitaire dagbesteding, een marktkraam, een pop-up store of een meidenclub. Ben je benieuwd of een van deze bruisende plekken is wat jij zoekt, neem dan contact met ons op.

In een intakegesprek bespreken we de mogelijkheden en bekijken we welk traject op maat bij jou past. Wij gaan ervan uit dat iedereen kan groeien en talent kan ontwikkelen, iedereen op zijn eigen tempo. We stellen samen doelen op en besluiten welke vaardigheden je binnen de dagbesteding kunt leren.

Talent werkt samen met lokale ondernemers en andere partners in welzijnswerk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de bakker, de afdeling participatie van de gemeente, of de metaalbewerker, maar ook hulpverleners van andere organisaties zijn bij ons te vinden.

Projecten waar we trots op zijn

Talentino De Greune Luiper

Stadstaverne de Greune Luiper, gelegen aan de Groene Loper in Maastricht, een heerlijke plek voor iedereen. Hier creëren onze talenten de meest bourgondische en ambachtelijke gerechten en worden gasten in de watten gelegd. Onder professionele begeleiding leren onze talenten vaardigheden waardoor ook zij kunnen meedoen en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Keuken Talentino

In de keuken van Talentino bereiden onze talenten heerlijke gerechten. Onze Tupkes en Pottekes zijn door heel Limburg bij verschillende winkels en organisaties te verkrijgen. Wil jij ook genieten van onze ambachtelijke Limburgse gerechten? Lees meer over wat onze Talenten voor jou kunnen betekenen.

Bekkerie Talentino

Een ambachtelijke vlaai of brood, met liefde gemaakt door een van onze Talenten. In de Bekkerie doen talenten ervaring op en gaan ze op een zinvolle manier aan de slag. Ze leren niet alleen het bakkersambacht, maar ze leren ook contact te leggen met klanten en om samen te werken in een team. Onder professionele begeleiding krijgen ze de kans hun eigen talenten te ontwikkelen.

Pop-up store

Binnen onze pop-up store staat zelfstandig werken hoog in het vaandel. Onze talenten krijgen de kans om hun talent volledig zelfstandig in te zetten in een warme, veilige omgeving. Ben je benieuwd naar ons breed scala aan producten die met liefde gemaakt en bereid zijn? Kom dan een kijkje nemen in onze pop-up store.

Werken met Talent

Werken met Talent biedt onze talenten de kans om hun steentje bij te dragen aan ons mooie Limburg. Middels samenwerkingsverbanden met andere zorgaanbieders en gemeenten voeren zij opdrachten uit voor zakelijke klanten en particulieren. De nadruk van de opdrachten ligt op activiteiten in de buitenlucht. Onze talenten zijn echte aanpakkers met groene vingers en onderhouden ook onze tuinen op eigen locatie. Daarnaast beschikt Talent over een ruime werkplaats waar de talenten dagelijks aan de slag gaan in de hout- en metaalbewerking. Alles onder supervisie van professionele werkbegeleiders.

Foodtruck

Een traditionele wijze terugbrengen in een modern jasje: dat is onze Talent Foodtruck. Onze Foodtruck focust zich op een bewust en duurzaam assortiment. Daarmee willen we een moderne twist geven aan een authentiek en laagdrempelig concept. De producten bestaan uit het assortiment wat binnen de Bekkerie gemaakt wordt; vlaai, gebak, brood, koffie to go, vers belegde broodjes etc. Onze talenten zorgen voor een waardevolle ervaring op locatie. Zij gaan samen met de medewerkers letterlijk en figuurlijk aan de bak om dit tot een succes te laten verlopen.

De Abdij van Horn

De Bed en Breakfast Abdij Horn ademt de sfeer van het voormalig klooster uit. Het is de perfecte omgeving om helemaal tot rust te komen. Verblijf in de authentieke kamers, maak gebruik van onze vergaderfaciliteiten of schuif aan in ons restaurant met streekgerechten op de kaart. B&B de Abdij is niet enkel een heerlijke slaapplek in het pittoreske Horn. Vanaf juli 2022 bieden wij in onze B&B een zinvolle dagbesteding aan mensen met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt.

Bekijk al het aanbod voor volwassenen en ouderen

Wonen in de wijk

Thuiszorg

Waar vind je ons?

Hoofdkantoor Talent

Kampweg 37b
6247 AR Gronsveld