SKM

Wat is interactieve medezeggenschap?

De relatie tussen Talent en haar medewerkers is wederkerig. Organisatie en medewerkers zijn bereid op basis van gelijkwaardigheid te zoeken naar verbinding tussen de wederzijdse belangen. Medewerkers mogen verwachten dat zij bij Talent een aantrekkelijke werkgever vinden en met plezier en voldoening kunnen werken. Talent verwacht van haar medewerkers dat zij vanuit volle overtuiging deskundige en oplossingsgerichte begeleiding bieden aan Talenten. Om echt op de vraag van Talenten en familie te kunnen inspelen hebben medewerkers eigenaarschap en regelvermogen nodig. In deze gedachte past actieve medezeggenschap van medewerkers die meedenken en mee gestalte geven aan oplossingsgerichte begeleiding en een gezonde en innovatieve organisatie. Talent wil actieve participatie van de medewerker stimuleren en faciliteren en op deze wijze toegroeien naar interactieve medezeggenschap (IM).

Uitgangspunt hierbij is: het samen-weten, meepraten, meedenken en meebeslissen van medewerkers is een geïntegreerd onderdeel van het operationeel, tactisch en strategisch organsatiebeleid. Medezeggenschap van de medewerkers is georganiseerd vanuit de divisies met een duidelijke verbinding naar het Talentbreed beleid.

Waarom deze methodiek?

Talent heeft gekozen voor deze methodiek, omdat interactieve medezeggenschap ruimte biedt aan haar medewerkers om eigen verantwoordelijk en regie te nemen in de dagelijkse uitvoering van het werk. Tegelijkertijd benoemt het de grenzen van de verantwoordelijkheden en bevoegdheden van ieders werk. Tevens helpt de methodiek om duidelijker te krijgen wat uitvoer van eerder genomen beleid is of het nieuw opstellen van beleid. Wezenlijk onderdeel van de methodiek is dat het de besluitvorming helder en transparant maakt voor alle betrokkenen.

Contouren

Interactieve medezeggenschap is een dynamisch leerproces met als belangrijke uitgangspunten:

Interactieve medezeggenschap wordt bepaald door de pijlers:

De Talentenraad

De Talentenraad denkt mee, beslist mee. Ze hebben een stem in de organisatie. Onze Talentenraad zet zich in voor het welbevinden van de Talenten. Ze hebben een eigen platform waar ze belangrijke informatie delen over hun werk bij Talent. We stellen onze Talentenraad graag aan u voor.

Stephanie Wouters

Mijn naam is Stephanie Wouters en ik ben 27 jaar. Op woensdag avond en een keer in de 14 dagen op vrijdagavond volg ik de dagbesteding bij Talentino Margraten in de keuken. Ik volg ook de dagbesteding bij Werken met Talent, de groen voorziening. Dat vind ik super leuk om te doen. Ik heb daar ook leuke collega’s om mee te werken, ook help ik af en toe met een catering uit.

Ik woon op de woonlocatie in partij Wittem, en dat bevalt super fijn. Ik heb ook daar ook leuke huisgenootjes waar ik leuke activiteiten mee doe. Soms een drankje ergens drinken of een ochtend naar Vaals of gezellig een kopje koffie of thee drinken in het appartement. Om de 14 dagen ga ik ook naar mijn ouders, daar is het ook altijd gezellig. Ik heb nog een broer en die heet Roy. We hebben ook nog een hondje en die heet Aiko, met Aiko speel ik altijd en vind het super leuk als we met hem gaan wandelen.

Ik vind het super leuk om creatief bezig te zijn om nieuwe creatieve dingen te maken. Ik maak zelf ook 3D kaarten, dat vind ik super leuk om te doen. Ik heb ook 2 kookboeken gemaakt. Daar ben ik super trots op. Koken vind ik ook super leuk om te doen, vooral om weer nieuwe gerechten uit te proberen, ook vind ik bakken leuk om te doen.

Ricardo van Duijvenbode

Ik ben Ricardo. Ik zit in de Talentenraad omdat ik het fijn vind on mijn ideeën te delen, en gehoord te worden. Daarnaast help ik ook mee met het onderhouden van de Talent website. Buiten de Talentenraad doe ik ook een dag groenvoorziening, Werken met Talent. Hier doe ik voornamelijk mee helpen in het maken van steigerhouten meubels. De rest van de week werk ik bij facilitair en help ik mee met het onderhouden van alle auto’s en busjes van Talent. Mijn hobby’s zijn lekker wandelen in het bos, Netflixen en computeren.

Vienna Esser

Hallo mijn naam is Vienna Esser, ik ben bijna 21 jaar oud. Ik werk op dinsdag, vrijdag en zondag bij Talentino Margraten in de bediening. Ik woon nu bij Hoogcruts, daar vind ik het super leuk. Mijn hobby’s zijn voetbal en zwemmen. Ik zit bij de Talentenraad, daar vind ik het super leuk.

Koen Bloemen

Ik ben Koen Bloemen. Ik ben 33 jaar oud. Mijn hobby’s zijn scouting, computeren, leuke dingen doen met jeugd e vrienden. Ik woon nu in Banholt op een eigen appartement waar ik een aantal keren begeleiding krijg per week.

Ik heb op de basisschool Op Gen Hei gezeten in Landgraaf. Na kerst groep 3 ben ik naar Adelante in Valkenburg gegaan. Daar heb ik de basisschool afgemaakt. Ik heb de middelbare school gedaan bij Citaverde college in Heerlen. Van daaruit ben ik naar Arcus College geweest. Daar heb ik met heel veel moeite de opleiding brood en banket afgerond. Na een jaar werken in een gewone bakkerij is samen met UWV besloten om dagbesteding te volgen via Zorgorganisatie Talent.

Ik doe dagbesteding binnen de Dekkerie en help mee op de groepsbegeleiding in Gronsveld. Samen met nog een aantal andere Talenten zit ik in de Talentenraad. Dat gaat goed en is fijn om mee te denken over Talent en er te zijn voor de Talenten. In 2015 ben ik met nog een Talent gevraagd om mee te denken en te kijken naar de zonvakanties van Talent. Je merkt sindsdien dat het meer afgestemd is wat de Talenten allemaal willen. Ik maak ook sinds 2016 het bekende Platform voor (Jong) Volwassenen van Talent. Dit doe ik sinds 2019 samen met mijn collega Ricardo van de Talentenraad.

Waar vind je ons?

Hoofdkantoor Talent

Kampweg 37b
6247 AR Gronsveld