In de tegenwoordige tijd is het een vaak gehanteerde term. Of het nu een visieplan binnen een gemeentelijke aanbesteding is of een politicus die in een maatschappelijk debat iets vindt van het profiel van de gemiddelde Nederlander en hoe die zich dient te gedragen.
Normaliseren, is het een norm of een hype? Binnen de bedrijfscultuur van Talent besteden we veel aandacht en urgentie aan de term “normaal”. Nog beter gezegd binnen ons werving- en selectiebeleid zijn we er continu naar op zoek. Hoezo vindt Talent normaal dan zo belangrijk Omdat normaal iets zegt over wie jij bent als persoon. Wan de definitie is zo subjectief als het maar kan. En als normaal of normaliseren daar de beste term voor is, maken wij he graag de standaard. Bij Talent is iedereen gelijkwaardig al mens. Dit creëert een band van veiligheid om te mogen zij wie je bent, want het mogen zijn wie je bent maakt je uniek Dit maakt je mens en Talent ziet iedereen als een totaal mens. Gezien worden als een totaal volwaardig mens, i misschien wel de best passende definitie. Zelfs bondscoach Louis van Gaal gelooft heilig in het totale mens-principe Hij kijkt niet alleen naar de kwalificaties van de voetballer maar vooral wie de persoonlijkheid achter deze voetballer is. Dit is vergelijkbaar met hoe Talent naar zijn en haar professionals en Talenten kijkt.
Of het nou een kennismakingsgesprek is, een sollicitatiegesprek of gewoon een gesprek op de gang. Wie ben jij als persoon, wat vind je leuk, wat vind je belangrijk, waar wil je uitkomen, wat drijft jou? Talent is oprecht nieuwsgierig naar de antwoorden. Natuurlijk zijn kwalificaties, bevoegdheden en bekwaamheden een belangrijk onderdeel binnen professionalisering. Toch staat bij ons met stip op nummer een het karakter. “Most people say that it is the intellect which makes a great scientist. They are wrong: it is character” citaat Albert Einstein, “hire character, train skill” citaat Peter Schutz. Zijn toch niet de minste die hier iets over zeggen.
Zegt de ijsberg van Sigmund Freud je iets? Zeker de moeite waard om eens te bekijken. Vaardigheden en competenties kun je nog leren als je dat wil, wie jij bent als persoon is lastiger te beïnvloeden. Het meeste werk hierin is al verricht in de weg naar volwassenheid. Dit is iets wat je samen met je omgeving voor een groot deel in je leven al gevormd hebt. Precies die vorming als persoon hebben we nodig voor onze Talenten, gezien zij in hun hulpvraag op zoek zijn naar iets wat ze willen veranderen, graag willen worden of minimaal in hun zelfbeeld willen zijn. En een goed voorbeeld doet volgen, voorbeeldgedrag is het meest bewezen positieve leer en ontwikkelmiddel voor onze doelgroep. Moet je het wel positief voordoen en uitdragen.
Kijk, en nu wordt het interessant. Jouw persoonlijkheid als sleutel inzetten om onze doelgroep positief te helpen in dat wat hij of zij nodig heeft. Onze doelgroep is op zoek naar jouw oprechte persoonlijkheid als voorbeeld, niet naar een persiflage of een trucje van iets wat je niet bent. Als je iedere dag jezelf bent, mag zijn en ook nog met de juiste intenties doet… dan voelt het veilig, voldaan en tevreden om de optimale versie van jezelf te kunnen zijn en een ander te kunnen geven. Een mooi natuurlijk gevolg van iedere dag jezelf zijn is dat er een automatische ontwikkeling plaatsvindt als mens en de omgeving waaraan je levert. Klinkt toch simpel? Klinkt toch normaal? Vind jij de termen passie, humor, verantwoordelijkheid, authenticiteit, plezier, vertrouwen, oplossingsgericht en daadkrachtig normaal? Dan zit er Talent DNA in je en kijken we graag samen hoe we dit op een professionele en plezierige manier door je aders kunnen laten stromen.