Onze werksfeer is niet raar, maar bijzonder!

Artikel delen:

Mijn naam is Marthe Offermanns (30 jaar). Sinds januari 2022 ben ik P&O medewerker bij Talent. Vroeger ben ik ambulant hulpverlener geweest. Na een tijdje wist ik dat ik graag iets anders wilde gaan doen en ben ik gestart met de masteropleiding arbeids- en organisatiepsychologie. Tijdens deze studie ben ik in aanraking gekomen met P&O werkzaamheden en besefte ik mij dat ik wel graag in de zorg wilde blijven werken. Alleen niet meer aan de voorkant, maar juist aan de achterkant. Toen kwam de vacature vrij binnen Talent en dacht ik, dit is het!

De zorg is nog steeds mijn passie en ik ben blij dat ik nu op een andere manier een bijdrage kan leveren aan de zorg. Het P&O vakgebied is vrij nieuw voor mij, dus iedere dag is nog een leerproces! Mijn enthousiasme en leergierigheid zorgen ervoor dat ik altijd open sta om nieuwe dingen te leren en ook graag wil blijven groeien in deze functie. Daarnaast ben ik erg betrokken en vind ik het belangrijk dat alles goed is geregeld voor de medewerkers. Doordat ik zelf hulpverlener ben geweest, weet ik wat er op de werkvloer speelt en wat er nodig is om efficiënte zorg te kunnen leveren. Ik vind het dan ook belangrijk om voor alle medewerkers klaar te staan en een luisterend oor te bieden voor de vragen die er zijn. De deur staat altijd open!

“De werksfeer bij Talent vind ik heel bijzonder.”

De werksfeer bij Talent vind ik heel bijzonder. Met name de interne samenwerking en communicatie vind ik erg fijn. Je krijgt veel vertrouwen en vrijheid bij het uitvoeren van je werkzaamheden en dat werkt heel prettig. Er is bovendien ruimte voor eigen inbreng en je krijgt mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. Deze functie is een hele nieuwe stap voor mij. Juist dat ik de kans heb gekregen om deze functie mij eigen te maken, zorgt ervoor dat ik de oplossingsgerichte visie van Talent alleen maar meer waardeer en zelf ook iedere dag probeer toe te passen.

Iedere dag krijg ik nieuwe vragen die ik voor onze medewerkers wil oplossen. Die vragen zijn heel uiteenlopend, wat het voor mij leuk, maar ook uitdagend maakt. De verantwoordelijkheid van P&O ligt vrijwel volledig bij mij. Hierdoor is het soms een grote uitdaging om direct te kunnen anticiperen op (onverwachte) situaties of om tijdig alles af te werken. Momenteel speelt er namelijk veel binnen de maatschappij en zorg dat van invloed is Talent. Als ik nu terugkijk, vind ik dat er al ontzettend veel veranderingen hebben plaatsgevonden. Ondanks dat P&O een nieuw vakgebied is voor mij, ben ik wel trots op het feit dat ik, ondanks alle veranderingen, deze functie mij al steeds meer eigen heb kunnen maken. Daarnaast ben ik tevreden over vorderingen die er aan komen op het gebied van vitaliteit. Vanuit mijn opleiding zijn mijn interesses altijd al vitaliteit en duurzaam werken geweest.

Dit heeft mij geïnspireerd om in te spelen op met name de personeelstekorten die er nu spelen. Ik heb geprobeerd dit ook met de oplossingsgerichte visie te benaderen en te kijken welke mogelijkheden er wel nog liggen op de arbeidsmarkt. Hierdoor ben ik in aanraking gekomen met een loopbaancoach. Daarmee heb ik al fijn samengewerkt in het toelaten van medewerkers die bij een andere werkgever terecht zijn gekomen in een Spoor 2 Traject en nu op zoek zijn naar een passende werkgever. Deze medewerkers hebben vaak inhoudelijk de juiste kwaliteiten of ervaring, alleen was hun werkplek geen match door omstandigheden. Nu zijn wij inmiddels met een aantal werkervaringstrajecten bij Talent gestart om te kijken of er wel een match is met Talent en of zij dus nieuwe collega’s van ons kunnen worden. Het is wel een tijdsinvestering en ook een zoektocht voor Talent als organisatie, maar het biedt nu al positieve mogelijkheden. Ik ben blij dat ik mee heb mogen helpen om dit ‘zaadje’ te planten binnen Talent en ik ben benieuwd hoe dit zich verder gaat ontwikkelen in de toekomst.

Als ik vooruitkijk, wil ik mij graag blijven bezighouden met dit soort thema’s. Met name het verder blijven bouwen aan vitaliteit binnen Talent. Ik vind het namelijk belangrijk dat er naast het aantrekken van nieuw, geschikt personeel ook wordt geïnvesteerd in een duurzame loopbaan voor de medewerkers die er al zijn. Dat alle medewerkers de ruimte mogen krijgen om als professional te blijven groeien en vooral ook plezier ervaren in hun werkzaamheden.

Benieuwd naar wat Talent voor jou kan betekenen?